Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Κουρκούτι μπύρας για μπακαλιάρο και λαχανικά

    Συνταγή από:
    60 λεπτά
    Προετ. 5 λεπτά | | Μερίδες: 8-10

    ΥΛΙΚΑ

    • 150 γρ αλεύρι
    • 100 γρ κορνφλάουρ
    • 1,5 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 330 ml μπύρα παγωμένη
    • 50 ml κρύο νερό
    • 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1/2 κ.τ.γ. κουρκουμά προαιρετικά

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το νερό, τη μπίρα, το αλάτι, τον κουρκουμά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    2. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ βροχηδόν και σταδιακά το αλεύρι, το κορνφλάουρ και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένας  ωραίος χυλός χωρίς σβόλους.
    3. Τοποθετούμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά και το κουρκούτι είναι έτοιμο για χρήση.

    tips

    • Το κουρκούτι το χρησιμοποιούμε όχι μόνο στον μπακαλιάρο αλλά και σε τηγανιτά θαλασσινά και λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια.

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5