ΥΛΙΚΑ
- 160 γρ αλεύρι
- 100 γρ κορνφλάουρ
- 50 γρ καλαμποκάλευρο
- 1,5 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 330 ml μπύρα παγωμένη
- 50 ml κρύο νερό
- 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.τ.γ. κουρκουμά προαιρετικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το νερό, τη μπίρα, το αλάτι, τον κουρκουμά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ βροχηδόν και σταδιακά το αλεύρι, το κορνφλάουρ, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός χωρίς σβόλους.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά και το κουρκούτι είναι έτοιμο για χρήση.
tips
- Το κουρκούτι το χρησιμοποιούμε όχι μόνο στον μπακαλιάρο αλλά και σε τηγανιτά θαλασσινά και λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια.
Κατηγορία: