ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα κοτόπουλο
500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κτψ σε φύλλα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ μανούρι
50 γρ τριμμένη γραβιέρα
150 ml γάλα
1 κτσ αλεύρι
4 κτσ ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελαδινό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε 2 κτσ ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, σοτάρουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας ένα λεπτό μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το σπανάκι σε μια σήτα να σουρώσει η υγρασία του.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κτσ ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελαδινό, 1 κτσ αλεύρι, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μισό λεπτό ανακατεύοντας με έναν αβγοδάρτη και προσθέτουμε σταδιακά γάλα μέχρι να δέσει και να έχουμε την υφή μιας σφιχτής κρέμας .
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ σπάμε το μανούρι και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο χαράζοντας με την μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού θήκες σε όλη την επιφάνεια του στήθους όπως τις βλέπουμε στην φωτογραφία.
Τοποθετούμε στις θήκες μπόλικη κρέμα μανούρι, σπανάκι σοτέ, πασαλείφουμε με λίγη κρέμα την επιφάνεια (για να πάρει ωραία γεύση και χρώμα), προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και φουρνίζουμε για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα εξωτερικά αλλά να παραμείνει ζουμερό το κοτόπουλο.
tips
- Μία πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να πειραματιστείτε με λαχανικά και τυριά της αρεσκείας σας και φυσικά να προσθέσετε αλλαντικά όπως μπέικον, παστράμι, σαλάμι, προσούτο, ζαμπόν, απάκι, σύγκλινο ακολουθώντας τα βήματα που σας δώσαμε!!