ΥΛΙΚΑ
- 12 κοπανάκια κοτόπουλου
- 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 40 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
- μείγμα ταντούρι (1/4 κτγ κανέλλα, 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά, 1/2 κτγ κύμινο, 1/8 κτγ γαρύφαλλο)
- αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός ή κόλιανδρος
- 1 μοσχολέμονο (lime)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ μπολ το αλατίζουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό από μισό lime, το τζίντζερ και το σκόρδο τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη, το μείγμα μπαχαρικών ταντούρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για δύο ώρες να μαριναριστεί καλά το κοτόπουλο.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 °C, στον αέρα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Κατόπιν αποσύρουμε από το φούρνο, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και φέτες lime.
tips
- Το πεντανόστιμο αυτό κοτόπουλο μπορούμε να το συνδυάσουμε ιδανικά με το αρωματικό κους κους ή ρύζι μπασμάτι. Το πιάτο αυτό είναι από τις πιο δημοφιλείς ινδικές και πακιστανικές σπεσιαλιτέ. Μαγειρεύεται με γιαούρτι (το γιαούρτι μαλακώνει πολύ το κρέας και είναι μια εξαιρετική μαρινάδα) και διάφορα μπαχαρικά. Το ταντούρι είναι το όνομα του κλασικού κυλινδρικού, πήλινου φούρνου μέσα στο οποίο μαγειρεύεται παραδοσιακά. Η ιστορία της συνταγής αποδίδεται στον Kundan Lal Gujral, ο οποίος είχε ένα εστιατόριο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν στη δεκαετία του 1920. Από εκεί, ύστερα από δεκαετίες, πέρασε στην ινδική κουζίνα και έγινε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πωπω μπράβο για την συνταγή λιώνει στο στόμα το κοτόπουλο πολύ τρυφερό! !
Ευχαριστούμε Κώστα!!Περιμένουμε φωτογραφίες!!
Δεν έχω φάει νοστιμότερο κοτόπουλο!Συγχαρητήρια για την συνταγή! !
Ευχαριστούμε πολύ Μαρία!!
Top όπως και ο Σεφ !!!
Στόφα Σέφ