Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Καλτσόνε (Calzone) με σπανάκι κασέρι και κοτόπουλο

    Συνταγή από:
    120 λεπτά
    Προετ. 30 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Μερίδες: 3-4 ανάλογα το μέγεθος της μερίδας σας

    ΥΛΙΚΑ

    Για την ζύμη

    Για την γέμιση

    • 1 στήθος κοτόπουλου
    • 200 γρ τομάτα κονκασέ
    • 30 γρ. ελαιόλαδο
    • 1/2 σκ. σκόρδο
    • αλάτι
    • 1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 2 χούφτες φύλλα από σπανάκι baby ή κανονικό
    • 300 γρ κασέρι Βόλου

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Ετοιμάζουμε την συνταγή για φρέσκια ζύμη πίτσας με την συνταγή του kitchen village.
    2. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά ζάρια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και αφήνουμε στην άκρη.
    3. Ετοιμάζουμε την σάλτσα κονκασέ, αλατίζοντας την ελαφρώς προσθέτουμε  1/2 κουταλάκι ζάχαρη ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε την γεύση της ώστε να μην βγάζει υπερβολική οξύτητα.
    4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι καλά, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 30 δευτερόλεπτα σβήνουμε με την τομάτα χαμηλώνουμε την ψωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά.
    5. Στην συνέχεια τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας με μια κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη την γέμιση να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας μαζί με το ταψί που θα ψήσουμε τις ζύμες στους 220ο C.
    7. Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα ομοιόμορφα μπαλάκια και την ανοίγουμε με την βοήθεια λίγου αλευριού σε στρογγυλά λεπτά ζυμάρια.
    8. Μοιράζουμε την γέμιση στην μισή πλευρά κάθε ζύμης πασπαλίζουμε με το κασέρι και καπακώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη κλείνοντας καλά τις άκρες να κολλήσουν δίνοντας το κλασικό σχήμα καλτσόνε.
    9. Βάζουμε μια λαδόκολλα στο προθερμασμένο ταψί τοποθετούμε τις ζύμες πάνω με προσοχή και αν θέλουμε προαιρετικά μπορούμε να τις γυαλίσουμε με την βοήθεια ενός πινέλου με ένα χτυπημένο αβγό.
    10. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα για 10-15 λεπτά περίπου.

    tips

    • Αν θέλουμε μια έξτρα αφράτη ζύμη μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό της συνταγής της ζύμης για πίτσα με γάλα και 20 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο. Όσο για την γέμιση μπορούμε να δημιουργήσουμε συνταγή με υλικά της αρεσκείας μας αν θέλουμε κάτι διαφορετικό στα μέτρα μας!

     

     

     

    Μία Αξιολόγηση

    1. Παναγιώτης

      Σεφ συγχαρητήρια δεν έχω λόγια φοβερά καλτσονε!!!

      Star

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5