Καλαμαράκια με τραγανή κρούστα εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά που κάνεις δεν μπορεί να αντισταθεί!!!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ καλαμποκάλευρο
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- 1/2 κτγ αλάτι θαλασσινό
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κτσ μέλι
- 300 ml σόδα παγωμένη
- 700 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ροδέλες από το καλαμάρι, το χυμό λεμονιού, το μέλι και αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το κορν φλάουρ, το αλάτι, την σκόνη σκόρδου και μοιράζουμε το μείγμα σε 2 μεγάλες σακούλες τροφίμων.
- Μεταφέρουμε το καλαμάρι στην μία σακούλα την κλείνουμε και αρχίζουμε να την κουνάμε για να παναριστεί καλά.
- Στο μπολ που είχαμε το καλαμάρι ρίχνουμε την σόδα. Ανοίγουμε την σακούλα και σταδιακά βουτάμε στην σόδα το παναρισμένο καλαμάρι και το τοποθετούμε στην δεύτερη σακούλα που έχουμε το καθαρό μείγμα με τα άλευρα.
- Κλείνουμε καλά την σακούλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία κουνώντας μέχρι να διπλοπαναριστεί το καλαμάρι μας.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε σε δόσεις τα καλαμαράκια μέχρι να γίνουν τραγανά εξωτερικά και τα μεταφέρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμόνι και μπόλικη ταραμοσαλάτα στο πλάι!
tips
- Σε περίπτωση που δεν νηστεύουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε την σόδα με βουτυρόγαλα και να γίνουν ακόμη καλύτερα τα καλαμαράκια. Το ετοιμάζουμε πολύ απλά σε 300 ml γάλα ρίχνουμε 1 κτσ μηλόξιδο ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σε 5 λεπτά είναι έτοιμο!
Κατηγορία: