Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Καγιανάς (Στραπατσάδα) με φέτα και φρέσκια ρίγανη

    Συνταγή από:
    15 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 5 | Μερίδες: 2-4

    ΥΛΙΚΑ

    • 4 αβγά χωριάτικα
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 20 γρ. αγελαδινό βούτυρο (αν σας αρέσει το έντονο άρωμα χρησιμοποιήστε τύπου Κερκύρας)
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 500 γρ. ντομάτες ώριμες
    • 1 κ.σ. ζάχαρη
    • αλάτι
    • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
    • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
    • 1 κ.γ. πάπρικα Μακεδονίας
    • ½ κ.γ. κύμινο

    Για το σεβίρισμα

    • 50 γρ. φέτα
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • φρυγανισμένο σκορδόψωμο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο, αρωματίζουμε 2 φέτες χωριάτικο προζυμένιο ψωμί,τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι που προθερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά για την συνταγή μας.
    2. Τρίβουμε της τομάτες στο χοντρό του τρίφτη και κάνουμε την σάλτσα μας νόστιμη προσθέτοντας αλάτι, την ζάχαρη, την πάπρικα, το κύμινο, το θυμάρι και την ρίγανη.
    3. Τρίβουμε το σκόρδο στο ψιλό του τρίφτη και το σοτάρουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο και το βούτυρο στο τηγάνι μας.
    4. Σβήνουμε με τη φρέσκια σάλτσα τομάτας και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
    5. Σπάμε προσεκτικά τα αβγά μέσα στην σάλτσα για να μην χυθεί ο κρόκος, τα αλατίζουμε ελαφρώς, καπακώνουμε το τηγάνι και το τραβάμε από την φωτιά.
    6. Σε 4 λεπτά είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τον Καγιανά καυτό, πάνω στο σκορδόψωμο με φρεσκοτρυμμένο πιπέρι και λίγη σπασμένη φέτα.

    tips

    • Το μυστικό στον Καγιανά, είναι η γευστική σάλτσα και το σωστό ψήσιμο των αυγών. Αν και με ολόκληρα αβγά είναι πιο μερακλίδικος, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της σάλτσας και να ανακατέψετε καλά το μείγμα εκτός φωτιάς ώστε να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Καλό είναι σε αυτήν την περίπτωση το βούτυρο να μπει τελευταίο.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5