Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Κέικ με χαρούπι κακάο και κόκκινο κρασί

    Συνταγή από:

    ΥΛΙΚΑ

    • 4  μέτρια αβγά
    • 150 γρ αλεύρι γοχ
    • 150 γρ χαρουπάλευρο
    • 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
    • 3 κτσ σκόνη κακάο
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
    • 200 γρ ζάχαρη καστανή ή 250 γρ μέλι
    • 130 γρ κόκκινο κρασί
    • 70 γρ ελαιόλαδο
    • 30 γρ λιωμένο βούτυρο αγελαδινό για άρωμα
    • 1 βανίλια
    • 1 κτγ κανέλα
    • 1 καλή πρέζα αλάτι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170⁰ σε μεσαία σχάρα.
    2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την βανίλια, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
    3. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    4. Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το κρασί και τα ανακατεύουμε καλά.
    5. Ρίχνουμε βροχιδόν το μείγμα με τα άλευρα στο υγρό μείγμα και  ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
    6. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ με λαδόκολλα ή αν δεν έχουμε την βουτυρώνουμε τη φόρμα, την τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο και πριν βάλουμε το μείγμα για να το ψήσουμε την πασπαλίζουμε με κακάο.
    7. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, τσεκάρουμε το ψήσιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας πρέπει να βγει καθαρό.
    8. Σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη καλή απόλαυση!

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5