ΥΛΙΚΑ
- 4 μέτρια αβγά
- 150 γρ αλεύρι γοχ
- 150 γρ χαρουπάλευρο
- 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
- 3 κτσ σκόνη κακάο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
- 200 γρ ζάχαρη καστανή ή 250 γρ μέλι
- 130 γρ κόκκινο κρασί
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 30 γρ λιωμένο βούτυρο αγελαδινό για άρωμα
- 1 βανίλια
- 1 κτγ κανέλα
- 1 καλή πρέζα αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170⁰ σε μεσαία σχάρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την βανίλια, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το κρασί και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε βροχιδόν το μείγμα με τα άλευρα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ με λαδόκολλα ή αν δεν έχουμε την βουτυρώνουμε τη φόρμα, την τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο και πριν βάλουμε το μείγμα για να το ψήσουμε την πασπαλίζουμε με κακάο.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, τσεκάρουμε το ψήσιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας πρέπει να βγει καθαρό.
- Σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη καλή απόλαυση!