Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Κέικ μήλου (Dorset)

    Συνταγή από:
    35 λεπτά
    Προετ. 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Μερίδες: 6 με 8 ανάλογα το μέγεθος της μερίδας σας

    ΥΛΙΚΑ

    • 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά καρέ
    • 4 αβγά μεσαία
    • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
    • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
    • 50 γρ. μέλι
    • 1 κ.τ.γ. φρέσκο τζίντζερ στον ψιλό τρίφτη χωρίς την φλούδα του
    • 1 κ.τ.σ. κανέλα καλής ποιότητας
    • ξύσμα από 1 λεμόνι, κρατάμε και τον χυμό του
    • 350 γρ. αλεύρι όλες τις χρήσεις
    • 1 κ.τ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 πρέζα αλάτι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185ο C στον αέρα.
    2. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, καθαρίζουμε τα κουκούτσια τους, τα κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα καρέ και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και να παραμείνουν τραγανά στο ψήσιμο.
    3. Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε τα αβγά με την ζάχαρη, το μέλι και χτυπάμε καλά με έναν αβγοδάρτη να μέχρι να αφρατέψουν.
    4. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι, το τριμμένο τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
    5. Σε ένα ταψάκι 30 Χ 30 εκατοστά περίπου βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλα στον πάτο του.
    6. Περιχύνουμε το μισό μείγμα κέικ και το απλώνουμε καλά με ένα βρεγμένο κουτάλι. Μοιράζουμε το ¼ από τα μήλα σε όλη την επιφάνεια και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα μήλα από πάνω και τα πιέζουμε ελαφρά ώστε να μπούνε μέσα στο χυλό.
    7. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα τα μήλα.

    tips

    • Σερβίρουμε ιδανικά ζεστή την μηλόπιτα με μία μπάλα παγωτό βανίλια πάνω της και περιχύνουμε με μπόλικη χειροποίητη σάλτσα καραμέλας (πατήστε πάνω στα κόκκινα γράμματα για την συνταγή)!

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5