Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Κέικ καρότου (carrot cake)

    Συνταγή από:
    90 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 40 | Μερίδες: 12 - 14 κομμάτια

    ΥΛΙΚΑ

    Για το carrot cake 

    • 600 γρ. καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
    • 125 γρ. σπορέλαιο
    • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (λιωμένο)
    • 50 γρ γιαούρτι στραγγιστό
    • 350 γρ ζάχαρη καστανή
    • 5 αβγά
    • 370 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
    • 150 γρ καρυδόψυχα
    • 120 γρ σταφίδες μαριναρισμένες σε κονιάκ
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (χωρίς το λευκό μέρος)
    • 1 κτγ τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
    • 1 κτσ μπέικιν πάουντερ
    • 1 κτσ κοφτή σόδα μαγειρική
    • 1 κτγ μοσχοκάρυδο
    • 1 κτγ γαρίφαλο τριμμένο
    • 1 κτσ κανέλα σκόνη
    • 1 πρέζα αλάτι

    Για την κρέμα τυριού

    • 500 γρ τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
    • 125 γρ βούτυρο αγελαδινό
    • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 150 γρ ζάχαρη άχνη

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 160ºC.
    2. Σουρώνουμε καλά τα τριμμένα καρότα και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με τα αβγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκάλι, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη.
    3. Προσθέτουμε ανακατεύοντας σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να το πάρει και στην συνέχεια την σόδα, το μπέικιν, την καρυδόψυχα και τις σταφίδες.
    4. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες κέικ των 20 εκ. Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. Τέλος ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο κάθε carrot cake πρέπει να βγαίνει καθαρό.
    5. Μεταφέρουμε τα κέικ σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν.
    6. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ ή στο χέρι με αβγοδάρτη το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
    7. Προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας ή το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
    8. Τέλος σερβίρουμε μοιράζοντας όμορφα την κρέμα πάνω από τα carrot cake και λίγη στα πλαϊνά. Τοποθετούμε αν θέλουμε το ένα πάνω στο άλλο για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και γαρνίρουμε με καρυδόψυχα ή ότι άλλο μας αρέσει!

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5