ΥΛΙΚΑ
Για τα τσούρος
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 γρ. αλάτι ψιλό
- 10 γρ. ζάχαρη καστανή
- ½ λοβό βανίλιας χωρισμένο κατά μήκος ή μια βανίλια σε κάψουλα
- 150 γρ. γάλα
- 200 γρ. νερό
- 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 2 μεγάλα αυγά
- ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα περίπου 12 φλιτζάνια)
Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεσταμένη
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 2 γρ. αλάτι
- 40 γρ. μέλι
Για το τελείωμα του πιάτου
- ζύμη τσούρος
- 10 γρ. κανέλα, σε σκόνη
- 90 γρ. ζάχαρη καστανή
- ζεστή σάλτσα σοκολάτας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τα τσούρος
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό μαζί με το βούτυρο, το γάλα, την βανίλια και τα φέρνουμε σε βρασμό για μισό λεπτό.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και την καστανή ζάχαρη.
- Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Έπειτα, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του νερού μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μετά από λίγα λεπτά αφού έχει πέσει αρκετά η θερμοκρασία της ζύμης προσθέτουμε το ένα αβγό ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να το πάρει η ζύμη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο αβγό.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ αστέρι και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε στους 170 °C.
- Με τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής και με ένα ψαλίδι, κόβουμε τη ζύμη, μέσα στο καυτό λάδι, σε κομμάτια των 8 εκ. περίπου και τηγανίζουμε τα τσούρος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Με μια κουτάλα (αράχνη) μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας
- Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μια επιφάνεια κοπής.
- Τοποθετούμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες μαζί με το αλάτι σε ένα μπολ που αντέχει υψηλή θερμοκρασία.
- Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό για λίγα δευτερόλεπτα την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με αυτήν τις σοκολάτες.
- Αφήνουμε δυο λεπτά να λιώσουν οι σοκολάτες και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία λεία σάλτσα.
- Τέλος προσθέτουμε το μέλι (προσέχουμε να είναι ρευστό) ανακατεύοντας καλά και η σάλτσα σοκολάτας είναι έτοιμη!
Για το τελείωμα του πιάτου
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη.
- Πασπαλίζουμε καλά τα τσούρος με το μείγμα της κανέλας.
- Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο δίσκο τους λουκουμάδες με τη σάλτσα ζεστής σοκολάτας σε ένα μπολ στο κέντρο του.
tips
- Αυτούς τους πεντανόστιμους μαστιχωτούς ισπανικούς λουκουμάδες μπορούμε να τους συνδυάσουμε ζεστούς με τον καφέ μας, την βιενουά σοκολάτα μας και φυσικά με παγωτό βανίλια ή μαστίχα με ζεστή σάλτσα καραμέλας!
Κατηγορία:
Τους κάναμε και τρελάθηκαν όλοι σπίτι!!!
Μπράβο Σεφ φανταστικοί έγιναν