ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 180 γρ. νερό
- 1 κ.τ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
- Με ένα βρεγμένο πανάκι αφαιρούμε προσεκτικά τυχόν κόκκους ζάχαρης που έχουν κολλήσει στο εσωτερικό της κατσαρόλας πάνω από την επιφάνεια του σιροπιού.
- Χαμηλώνουμε το μάτι στο 1 και το αφήνουμε να σιγοβράζει πολύ αργά για είκοσι λεπτά χωρίς να το ανακατεύουμε καθόλου.
- Μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα την ιμβερτοποιημένη ζάχαρη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και μόλις κρυώσει καπακώνουμε και διατηρούμε έως 6 μήνες στην συντήρηση.
tips
- Με την ιμβερτοποιημένη ζάχαρη αντικαθιστούμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε διάφορες συνταγές και πετυχαίνουμε καλύτερες υφές σε διάφορες ζύμες ζαχαροπλαστικής και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χωρίς να στεγνώνουν όπως συμβαίνει με την κανονική ζάχαρη.
Κατηγορία: