Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Ζύμη για κρέπες

    Συνταγή από:
    40 λεπτά
    Προετ. 30 | Μαγείρεμα: 10 | Μερίδες: 8-10

    Οι γαλλικές κρέπες είναι σπεσιαλιτέ της γιορτής Chandeleur, μπορούν να καταναλωθούν σκέτες, γλυκές ή αλμυρές… ή ακόμη να χρησιμεύσουν ως βάση για άλλες συνταγές. Η ζύμη τους είναι ρευστή, λεία και κιτρινωπή.

    ΥΛΙΚΑ

    • 250 γρ. αλεύρι μαλακό
    • 5 γρ. αλάτι
    • 3 αβγά
    • 500 ml γάλα 1,5%
    • άρωμα την επιλογής σας: βανίλια, άνθη πορτοκαλιού, ρούμι…
    • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
    • ηλιέλαιο για το ψήσιμο

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Μέσα σε μια μπασίνα, βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι.
    2. Σπάμε τα αβγά και ανακατεύουμε δυνατά με λίγο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
    3. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας έντονα για να ομογενοποιήσουμε και να κάνουμε ρευστή τη ζύμη.
    4. Την αρωματίζουμε και την περνάμε από σήτα.
    5. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
    6. Ψήνουμε τις κρέπες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια σταγόνα ηλιέλαιο.

    tips

    • Για να μην δημιουργηθούν σβώλοι, αραιώνουμε σταδιακά το γάλα στο μείγμα αλευριού με το σύρμα. Παρ’ όλα αυτά, αν υπάρχουν κάποιοι σβώλοι, περνάμε τον χυλό από σήτα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλο ή μέρος του γάλακτος με μπύρα ή μηλίτη.  Ομοίως, μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλο ή μέρος από το σταρένιο αλεύρι με άλλα αλεύρια (φαγόπυρο, ολικής…).  Για τις αλμυρές  κρέπες μπορούμε να προσθέσουμε στον χυλό αρωματικά βότανα και μπαχαρικά ανάλογα με τη συνταγή.

    Μία Αξιολόγηση

    1. Ειρήνη

      Πολύ καλές Σεφ είσαι απίστευτος! !

      Star

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5