Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Ζύμη για βάφλες

    Συνταγή από:
    55 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 10 | Μερίδες: 8-10

    Λεπτά, ανάλαφρα γλυκάκια σε ορθογώνιο κυψελωτό σχήμα, οι βάφλες μπορούν να καταναλωθούν σκέτες ή συνοδευμένες με παγωτά, μαρμελάδες, σάλτσα σοκολάτας…

    ΥΛΙΚΑ

    • 340 γρ. αλεύρι μαλακό
    • 80 γρ. ζάχαρη
    • 2 γρ. αλάτι
    • 1 σακουλάκι baking powder (10 γρ.)
    • 2 αβγά
    • 250 ml γάλα
    • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
    • μερικές σταγόνες από εκχύλισμα υγρής βανίλιας

    ΟΔΗΓΙΕΣ 

    1. Σε μια μπασίνα φτιάχνουμε ένα πηγάδι με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder.
    2. Σπάμε τα αβγά στο κέντρο του πηγαδιού και τα αραιώνουμε με το σύρμα. προσθέτοντας λίγο γάλα.
    3. Ρίχνουμε σταδιακά και το υπόλοιπο γάλα προσέχοντας να μη δημιουργηθούν σβώλοι.
    4. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την υγρή βανίλια.
    5. Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 30 λεπτά περίπου, πριν την ψήσουμε στην ειδική συσκευή για βάφλες.

    tips

    • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλο ή μέρος από το γάλα με μπύρα ή μηλίτη. Σε περίπτωση που δεν έχουμε βαφλιέρα μπορούμε να τις ψήσουμε σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βουτυρώνοντας ελαφρώς απλά το αποτέλεσμα θα θυμίζει pancakes.

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5