Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • «Γρήγορο» Τιραμισού χωρίς αβγά

    Συνταγή από:
    30 λεπτά
    Προετ. 10 λεπτά | | Μερίδες: 4 με 5 ανάλογα το μέγεθος της μερίδας σας

    YΛΙΚΑ

    Ακόμα και οι φαν της σοκολάτας υποκλίνονται στην γευστική τελειότητα του τιραμισού, που συνδυάζει κρέμα μασκαρπόνε, κακάο, σαβαγιάρ και καφέ.

    Για την κρέμα μασκαρπόνε

    • 250 γρ. μασκαρπόνε
    • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 7 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
    • 20 γρ. κρασί, marsala, κόκκινο ή κονιάκ ή μαυροδάφνη
    • 40 γρ. έτοιμο καφέ espresso κρύο
    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, σαντιγί

    Για το σιρόπι καφέ

    • 200 γρ. έτοιμο καφέ espresso ζεστό
    • 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
    • 30 γρ. γάλα
    • 30 γρ. λικέρ καλούα (αν έχουμε kahlua θα δώσει ωραία επίγευση στα σαβουαγιάρ)

    Για τη σύνθεση του γλυκού

    • μπισκότα σαβουαγιάρ
    • σιρόπι καφέ
    • κρέμα μασκαρπόνε
    • 20 γρ. κακάο (για διακόσμηση)

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    Για την κρέμα μασκαρπόνε

    1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το κρασί και τον καφέ καλά.
    2. Προσθέτουμε στο μείγμα τη χτυπημένη σαντιγί (με υφή γιαουρτιού) σταδιακά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.
    3. Προαιρετικά, μπορούμε να μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να τη σερβίρουμε.

    Για το σιρόπι καφέ

    Προσθέτουμε την ζάχαρη μέσα στον ζεστό καφέ espresso ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και στην συνέχεια βάζουμε το γάλα και το λικέρ καλούα (kahlua) για άρωμα.

    Για τη σύνθεση του γλυκού

    1. Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το σιρόπι.
    2. Σερβίρουμε σε ατομικά ποτήρια ή μπολ τοποθετώντας μερικά μπισκότα στα τοιχώματα και τον πάτο του κάθε σκεύους και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.
    3. Μπορούμε να επαναλάβουμε την διαδικασία και να δημιουργήσουμε όσες στρώσεις επιθυμούμε.
    4. Βάζουμε τα τιραμισού στο ψυγείο για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
    5. Κοσκινίζουμε λίγο κακάο στην επιφάνεια τους πριν σερβίρουμε.

    Μία Αξιολόγηση

    1. Μελίνα

      Το ετοιμάσαμε και βγήκε ΤΕΛΕΙΟΟΟΟ!!!!!! Πανεύκολη συνταγή. Ευχαριστούμε πολύ!!

      Star

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5