Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Γλυκό σαλάμι (μωσαϊκό) με νουτέλα και μασκαρπόνε

    Συνταγή από:
    90 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 70 | Μερίδες: 6 με 8 ανάλογα το μέγεθος της μερίδας σας

    ΥΛΙΚΑ

    • 225 γρ μπισκότα πτι-μπερ (1 συσκευασία)
    • 200 γρ νουτέλα
    • 200 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
    • 80 γρ φουντούκια ψημένα και κομμένα στη μέση
    • 40 γρ κονιάκ (προαιρετικά)
    • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

     

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε την νουτέλα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει ρευστή χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί στη νουτέλα.
    2. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια σπασμένα στα 6 και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
    3. Περιχύνουμε με το μείγμα νουτέλα-μασκαρπόνε τα μπισκότα, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
    4. Μεταφέρουμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 45 λεπτά.
    5. Στη συνέχεια ανοίγουμε στον μπάγκο ένα φύλλο λαδόκολλα 30Χ20 εκατοστά το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε κατά μήκος πάνω το γλυκό. Τυλίγουμε σφιχτά και δημιουργούμε το κλασικό σχήμα καραμέλας.
    6. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε ή στην κατάψυξη για 2 ώρες.

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5