ΥΛΙΚΑ
- 225 γρ μπισκότα πτι-μπερ (1 συσκευασία)
- 200 γρ νουτέλα
- 200 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
- 80 γρ φουντούκια ψημένα και κομμένα στη μέση
- 40 γρ κονιάκ (προαιρετικά)
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ ζεσταίνουμε την νουτέλα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει ρευστή χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί στη νουτέλα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια σπασμένα στα 6 και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
- Περιχύνουμε με το μείγμα νουτέλα-μασκαρπόνε τα μπισκότα, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Μεταφέρουμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 45 λεπτά.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε στον μπάγκο ένα φύλλο λαδόκολλα 30Χ20 εκατοστά το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε κατά μήκος πάνω το γλυκό. Τυλίγουμε σφιχτά και δημιουργούμε το κλασικό σχήμα καραμέλας.
- Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε ή στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Κατηγορία: