Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Γλυκιά ομελέτα (κάιζεσμαρ)

    Συνταγή από:
    10 λεπτά
    Προετ. 5 | Μαγείρεμα: 5 | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 4 αβγά
    • 120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
    • 300 γρ. γάλα
    • 25 γρ. ζάχαρη
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 50 γρ. σταφίδες
    • 20 ml ρούμι
    • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο

    Για το σερβίρισμα:

    • ζάχαρη άχνη
    • μαρμελάδα της αρεσκείας μας

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι, τις περιχύνουμε με το ρούμι και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
    2. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αβγά με έναν αβγοδάρτη να αφρατέψουν.
    3. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη,το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι.
    4. Ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές και προσθέτουμε τις σταφίδες αφού τις έχουμε σουρώσει καλά.
    5. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα μας σε δύο δόσεις.
    6. Κάθε φορά που ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι, μόλις αρχίζει και ψήνετε τον γυρνάμε από την άλλη και κόβουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης σε μικρά χοντρά κομμάτια ψήνοντάς τα ομοιόμορφα.
    7. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη ζάχαρη άχνη και μια μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

    info

    • Η ιστορία για την δημιουργία αυτής της συνταγής, προέρχεται από το λάθος ενός μάγειρα του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φρασκίσκου Ιωσήφ Ά, ο οποίος ετοιμάζοντας την κρέπα την έκαψε και γυρίζοντας την με ένα πιρούνι αυτή έσπασε σε πολλά κομμάτια. Ο μάγειρας για να κρύψει το λάθος του πασπάλισε την κρέπα με μπόλικη ζάχαρη άχνη, έβαλε την μαρμελάδα στο πλάι και το παρουσίασε σαν καινούργια σπεσιαλιτέ. Ο αυτοκράτορας ξετρελάθηκε και έτσι αυτή η γλυκιά ομελέτα καθιερώθηκε σαν γλυκό!

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5