ΥΛΙΚΑ
- 4 αβγά
- 120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 300 γρ. γάλα
- 25 γρ. ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 50 γρ. σταφίδες
- 20 ml ρούμι
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Για το σερβίρισμα:
- ζάχαρη άχνη
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι, τις περιχύνουμε με το ρούμι και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
- Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αβγά με έναν αβγοδάρτη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη,το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές και προσθέτουμε τις σταφίδες αφού τις έχουμε σουρώσει καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα μας σε δύο δόσεις.
- Κάθε φορά που ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι, μόλις αρχίζει και ψήνετε τον γυρνάμε από την άλλη και κόβουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης σε μικρά χοντρά κομμάτια ψήνοντάς τα ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη ζάχαρη άχνη και μια μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
info
- Η ιστορία για την δημιουργία αυτής της συνταγής, προέρχεται από το λάθος ενός μάγειρα του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φρασκίσκου Ιωσήφ Ά, ο οποίος ετοιμάζοντας την κρέπα την έκαψε και γυρίζοντας την με ένα πιρούνι αυτή έσπασε σε πολλά κομμάτια. Ο μάγειρας για να κρύψει το λάθος του πασπάλισε την κρέπα με μπόλικη ζάχαρη άχνη, έβαλε την μαρμελάδα στο πλάι και το παρουσίασε σαν καινούργια σπεσιαλιτέ. Ο αυτοκράτορας ξετρελάθηκε και έτσι αυτή η γλυκιά ομελέτα καθιερώθηκε σαν γλυκό!