Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Γαρίδες σαγανάκι με βαρελίσια φέτα

    Συνταγή από:
    30 λεπτά
    Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 15 | Μερίδες: 4

    ΥΛΙΚΑ

    • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες Νο0
    • 1/2 πράσινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
    • 1 λευκό κρεμμύδι ξηρό
    • 2 σκ. σκόρδο
    • 3 μεγάλες ώριμες τομάτες
    • 1 κ.γ. ζάχαρη ή 1 κ.γ μέλι θυμαρίσιο
    • 60 γρ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
    • 30 ml ούζο
    • ½ ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
    • 1 κτγ φρέσκια ρίγανη
    • 250 γρ. βαρελίσια φέτα

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κόκκαλο από το σώμα τους και το εντεράκι, χωρίς να πειράξουμε το κεφάλι και την ουρά τους.
    2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.
    3. Τρίβουμε σε ένα μπολ, με το χοντρό του τρίφτη τις τομάτες και απομακρύνουμε τις φλούδες. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κτγ πάπρικα γλυκιά, 1 κτγ ζάχαρη ή μέλι θυμαρίσιο, 1 κτγ φρέσκια ρίγανη, 1/2 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό, 30 γρ. ελαιόλαδο, ελέγχουμε την γεύση και αφήνουμε στην άκρη.
    4. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, περιχύνουμε στην επιφάνεια του 30 γραμ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν καλά.
    5. Προσθέτουμε τις γαρίδες αλατίζουμε ελαφρά, μαγειρεύουμε είκοσι δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, φλαμπάρουμε με το ούζο, σβήνουμε με την καρυκευμένη τομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για τέσσερα λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
    6. Σερβίρουμε με χοντρά κομμάτια βαρελίσιας φέτας από πάνω ραντίζοντας με ελάχιστο ελαιόλαδο.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5