Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Γίγαντες Καστοριάς με πέστο πιπεριάς ελιές και λουκάνικο

    Συνταγή από:
    95 λεπτά
    Προετ. 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 80 λεπτά | Μερίδες: 4 μερίδες

    Υλικά για 4 μερίδες

    • 500 γραμ. Γίγαντες Καστοριάς
    • 2 λουκάνικα πρασάτα
    • 80 γραμ. ελιές σε ροδέλες
    • Αλάτι-πιπέρι
    • 5 γραμμ. Κρόκος Κοζάνης
    • 1 κ.γ. Μπούκοβο
    • 80 ml ελαιόλαδο

    Υλικά για το πέστο πιπεριάς

    • 6 πιπεριές Φλωρίνης
    • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
    • 60 γραμ. καρύδια
    • Φρέσκα μυρωδικά κ.π. (ρίγανη-δυόσμος)
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 150 γραμ. Φέτα
    • 1 κ.σ. μέλι
    • 100 ml Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    1. Βράζουμε τα φασόλια μας σε μια κατσαρόλα και πετάμε το πρώτο τους νερό στα πρώτα 10 λεπτά.
    2. Στην συνέχεια τα βράζουμε σε άφθονο νερό με τον κρόκο Κοζάνης και όταν είναι σχεδόν έτοιμα αλατίζουμε, σουρώνουμε σε μια μπασίνα όταν έχουν μαλακώσει τελείως, κρατώντας λίγο από τον ζωμό τους.
    3. τα λαδώνουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο
    4. προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι  και τα κρατάμε στην άκρη.
    5. Την ώρα που βράζουν οι γίγαντες ετοιμάζουμε το πέστο φλωρίνης χτυπώντας όλα τα υλικά με τα 2/3 της φέτας σε ένα μπλέντερ, τέλος ελέγχουμε το αλάτι.
    6. Προσθέτουμε το πέστο στα φασόλια και λίγο από τον ζωμό του βρασμού αν χρειαστεί τις ελιές και στρώνουμε στε ένα ταψί.
    7. Τρίβουμε την υπόλοιπη φέτα στην επιφάνεια κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά καρέ και τα πασπαλίζουμε στα φασόλια.
    8. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
    9. Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και ελάχιστο μπούκοβο.

    Μία Αξιολόγηση

    1. Anastasia

      χειμωνιάτικο και πιο γευστικό! θα το δοκιμάσουμε…

      Star

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5