Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Σπαγγέτι θαλασσινών με μύδια και γαρίδες

    Συνταγή από:
    30 λεπτά
    Προετ. 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Μερίδες: 3-4

    ΥΛΙΚΑ

    • 500 γραμμ  σπαγγέτι ή λινγκουίνι
    • 12 γαρίδες καθαρισμένες
    • 20 -25 φρέσκα μύδια καθαρισμένα
    • 3 ώριμες τομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
    • 1 κτγ πελτέ τομάτας
    • 1- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια αρκετά ψιλοκομμένα
    • 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
    • 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
    • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
    • 1 μέτρια πιπεριά τσίλι ή ένα κτγ ποιοτικό μπούκοβο καυτερό
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένο γλυκάνισο (προαιρετικά)
    • 100 ml ούζο
    • ανθό αλατιού
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1/2 κτγ μέλι
    • ελαιόλαδο
    • 1/2  λεμόνι

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας σχολαστικά τα μύδια αφαιρώντας το σχοινάκι τους, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ τα ξεπλένουμε καλά και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό. Συνεχίζουμε καθαρίζοντας τα κελύφη και τα εντεράκια από τις γαρίδες κρατώντας τα κεφάλια για την συνέχεια της συνταγής.
    2. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό στο μάτι της κουζίνας και μόλις ζεσταθεί αλατίζουμε καλά και βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους.
    3. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλασωτέ κατσαρόλα προσθέτουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το λευκό μέρος από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον πελτέ τομάτας, το τσίλι, την πιπεριά φλωρίνης,τον γλυκάνισο, τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα καβουρδίζουμε καλά να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο προσθέτουμε 3 μεγάλες κουτάλες από το ζεστό νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε να βράσουν δυνατά πέντε λεπτά.
    4. Στην συνέχεια πιέζουμε καλά τα κεφάλια από τις γαρίδες να αφήσουν τους χυμούς τους και τα αφαιρούμε από την σάλτσα. Προσθέτουμε τα μύδια, τα καρεδάκια τομάτας, καπακώνουμε την κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και μόλις είναι έτοιμα πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει.
    5. Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα σπαγγέτι και τις γαρίδες στην σάλτσα, ανακατεύουμε καλά ελέγχουμε την υγρασία και αν χρειαστεί προσθέτουμε σταδιακά ζεστό νερό από τα ζυμαρικά για 2-3 λεπτά μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια και να έχουμε σαν αποτέλεσμα μία ωραία ζουμερή και χυλωμένη σάλτσα.
    6. Στο τέλος προσθέτουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το μέλι, 5- 6 σταγόνες λεμονιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο ανακατεύουμε καλά με μια λαβίδα διορθώνουμε το αλάτι και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
    7. Καλή απόλαυση!

    tips

    • Καθοριστικό ρόλο στη γεύση θα παίξει η φρεσκάδα των θαλασσινών και η ποιότητα των ζυμαρικών!

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5