Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Σουφλέ (moelleux) σοκολάτας με λάβα νουτέλα και παγωτό βανίλια

    Συνταγή από:
    20 λεπτά
    Προετ. 10 | Μαγείρεμα: 6-10 | Μερίδες: 4-5 φόρμες σουφλέ

    ΥΛΙΚΑ

    • 100 γρ κουβερτούρα 70%
    • 70 γρ αγελαδινό βούτυρο και λίγο για την φόρμα
    • 30 γρ ξινόγαλο ή γιαούρτι
    • 30 γρ φρέσκο γάλα πλήρες
    • 30 γρ ζάχαρη άχνη
    • 55 γρ αλεύρι
    • 1/3 κτγ μπέικιν πάουντερ
    • 2 κτγ νουτέλα
    • 2 μέτρια αβγά
    • κακάο για τις φόρμες (προαιρετικά)

    Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε παγωτό βανίλια ή σαντιγί ή 30% γιαούρτι χτυπημένο με 70% κρέμα τυρί λίγη ζάχαρη άχνη και βανίλια. Φυσικά συνδυάζεται απόλυτα με φράουλες, σμέουρα ή γλυκόξινες σάλτσες φρούτων της αρεσκείας μας.

     

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στον αέρα.
    2. Βουτυρώνουμε 4-5 φόρμες σουφλέ και τις μεταφέρουμε στο ψυγείο.
    3. Σε ένα μπολ σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί προσεκτικά με την θερμοκρασία για να μην μας καεί η σοκολάτα.
    4. Μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ με την βοήθεια μίας σπάτουλας την σοκολάτα και το βούτυρο, προσθέτουμε την νουτέλα, το ξινόγαλο ή το γιαούρτι, το γάλα, τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
    5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη άχνη, τα μεταφέρουμε στο μείγμα της σοκολάτας βροχηδόν και ταυτόχρονα ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να πάρει το αλεύρι, δεν θέλουμε πολύ ανακάτεμα.
    6. Πασπαλίζουμε με κακάο τις βουτυρωμένες φόρμες και τις τινάζουμε καλά ώστε φύγει το περιττό.
    7. Μοιράζουμε το σουφλέ ισόποσα στις φόρμες (θέλουμε να γεμίσουν τα 3/4 της κάθε φόρμας).
    8. Ψήνουμε αρχικά ένα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο μας για 7 λεπτά ώστε να δούμε αν φουσκώσει σωστά και έχουμε την γνωστή λάβα σοκολάτας στο κέντρο που είναι φυσικά όλη η έκπληξη της συνταγής.
    9. Όταν καταλήξουμε στο χρόνο που χρειάζονται τα σουφλέ στο φούρνο μας ψήνουμε και τα υπόλοιπα για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
    10. Σερβίρουμε αφού σταθούνε 4 λεπτά μόλις βγούνε από το φούρνο, γυρνώντας τα με προσοχή ανάποδα σε ένα πιάτο με παγωτό βανίλια και φρούτα που ταιριάζουν στην περίσταση ή κουλί της αρεσκείας μας!

     

     

     

     

     

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5