Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Λαχματζούν (Πολίτικες πίτσες)

    Συνταγή από:
    90 λεπτά
    Προετ. 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 15 λεπτά | Μερίδες: 4
    ΥΛΙΚΑ

    Για την γέμιση

    • 200 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
    • 200 γραμμ. αρνίσιο κιμά
    • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 2 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές
    • 4 τομάτες κομμένες σε μικρά καρέ (όχι τριμμένες)
    • 3 κ.γ. μπούκοβο
    • 2 κ.γ αλάτι
    • 1 κ.γ κύμινο
    • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

    Για την ζύμη

    • 500 γραμμ. αλεύρι σκληρό
    • 300 ml νερό (προσθέτουμε σταδιακά όσο χρειαστεί η ζύμη ώστε να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια)
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • 2 πρέζες αλάτι
          ΟΔΗΓΙΕΣ
    1. Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα ζάχαρη, λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί σκεπάζοντας την με μια πετσέτα.
    2. Σε μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε τους κιμάδες σ ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια κομμένη τομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο και 2 κουταλιές σούπας από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
    3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγoυμε το κάθε μέρος σε ένα στρογγυλό λεπτό φύλλο.
    4. Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια κάθε φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσαμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°c για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο κιμάς και να γίνει τραγανή η ζύμη. Κάθε πίτα την σερβίρουμε με έξτρα τομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι. Συνοδεύουμε ιδανικά με ένα αριάνι ή με μία ελαφριά σος γιαουρτιού!

    tips

    • Μόλις απλώσουμε το μείγμα του κιμά πάνω στην ζύμη πρέπει να ψήσουμε αμέσως για να μην πανιάσουν η πίτσες. Μπορούμε να αφαιρέσουμε το αρνί και να ετοιμάσουμε την συνταγή μόνο με μοσχάρι ή το αντίθετο. Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά χοιρινό ή πουλερικών πρέπει να είναι μαγειρεμένος, στην συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης και προχωράμε κανονικά την συνταγή.

     

    2 Αξιολογήσεις

    1. Ιωάννα

      Φοβερή συνταγή! Μπορούμε να την κάνουμε με κιμά που είχαμε μαγειρέψει για μακαρονάδα;

      Star
      • vasilischef

        Ευχαριστούμε Ιωάννα!!Ναι φυσικά και μπόρουμε να κάνουμε την συνταγή και με μαγειρεμένο κιμά.

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5