Kitchen Village από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα
  • Ζύμη για φρέσκα μακαρόνια

    Συνταγή από:
    50 λεπτά
    Προετ. 15 | | Μερίδες: 2

    ΥΛΙΚΑ

    • 2 αβγά
    • 20 ml λάδι
    • 5 γρ. αλάτι
    • 220 γρ. αλεύρι μαλακό

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Σχηματίζουμε ένα πηγάδι με το κοσκινισμένο αλεύρι.
    2. Προσθέτουμε το μείγμα από τα χτυπημένα αβγά με το λάδι και το αλάτι.
    3. Σχηματίζουμε μια μπάλα, ανακατεύοντας γρήγορα τα υλικά για να μη γίνει η ζύμη ελαστική.
    4. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
    5. Ανοίγουμε λίγο τη ζύμη με τον πλάστη και στη συνέχεια την περνάμε από τη μηχανή  ζυμαρικών, με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
    6. Της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε με έναν κόφτη ζύμης, με τη μηχανή ζυμαρικών ή με ένα μαχαίρι.
    7. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για πολλές ώρες πριν τη χρήση.

    tips

    • Η ζύμη αυτή μπορεί επίσης να χρωματιστεί με μελάνι σουπιάς, πάστα ντομάτας, κουρκουμά, πούδρα σαφράν ή χλωροφύλλη μαϊντανού. Επίσης, για μια… τσαχπινιά στη γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι της συνταγής με ένα αρωματικό λάδι της επιλογής μας.

     

     

    Γράψτε μια Αξιολόγηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *

    1 2 3 4 5